Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

<-- palaa tallille <--

 

 

Sakramentti

suomenhevonen, ruuna
rnvko, vsk otj, 161 cm
Om. Sinte
VRL-10636
✡ 12.7.1999, ✞ 5.3.2013

 

Millainen olit:

Rame on kiltti ja ymmärtäväinen herrasmies. Ratsastaessa ei turhia hötkyile, mitään ei tämä poika pelkää. Esteillä menee kiltisti ja rauhassa, harvoin väistää tai kieltää, mutta aina ei jaksat jalat nousta korkealle ja puomi kolahtaa kavioon. Hoitaessa suunnilleen nuokkuu ja hörähtelee iloisesti. Rame nauttii eniten pään puunauksesta, hassua kyllä. Taluttaessa Rame-herra kulkee rauhassa mukana siihen asti kunnes ollaan perillä, kuitenkin välillä pitää raahata hoitaja ruohotupsulle, luultavastikin vain muodon vuoksi; eihän näin iso jätkä voi olla kiltti kuin kani. Ramen monista motoista parhaita ovat: "hiljaa hyvä tulee", "koskaan ei voi mennä liian hiljaa" sekä "ruokaa ei ole koskaan liikaa"!


 

Sukutaulu

Isä Ralli-Reino (evm)

Ii Joku-Jaska STOP
Ie Mää Olen Tärkee!

Emä Hiljainen Tyttö (evm)

Ei Maanmittaaja AA
Ee Epä-Epäilys

isä Ralli-Reino, eli lyhyemmin vain Reino on kiltti ja rauhallinen työhevosluonne, joka ei ole saavuttanut elämänsä aikana minkäänlaisia tuloksia tai palkintoja, mutta sen sijaan tätä herrasmiestä on kehuttu käytöksestä. Nykyään Reino toimii aloittelevan tytön ensihevosena maalla.

emä Hiljainen Tyttö, tuttujen kesken vain Hitu on täysin erilainen kuin kiltti ja ihana poikansa. Joka päivä saa tämän rouvan hoitajat varoa kavioita ja hampaita. Ratsastaessa tämä kevytrakenteinen tuittupää oli todella vaikea. Tuli pukkeja, etupää nousi ilmaan ja piehtarointiakin esiintyi... Tätä nykyä Hitu kuluttaa aikaansa siitstamman virassa.

 

 

Valmennukset

Kouluvalmennus, Sofie:

Saapuessani kentälle Sinte lämmitteli jo Ramea täyttä häkää. Ensin pysyin kauempana ja katselin Sinte istuntaa ja Ramen liikkeitä. Sinte istui mielestäni liian etukenossa ja nyppi Ramea huomaamattaan ohjista. Rame liikkui puhtaasti, mutta hieman laiskasti. Menin kentälle ja sanoin heipat Sintelle. Ennen kuin aloitimme HeC-radan kertauksen, huomautin Sintelle istunnasta. Tämä otti kommenttini asiallisesti vastaan. Kokosin koulukirjaimet kentälle ja pyysin Sinten alas selästä, treenaamaan koulurataa jonka olin hänelle ojentanut. Vuorostani minä nousin tämän komean herran selkään ja nostinkin heti ravin. Testasin aluksi miten nousi laukat. Laukka nousi hieman laiskasti, mutta kuitenkin kauniisti. Laskin takaisin raviin ja senkautta käyntiin. Kysyin Sinteltä osaako hän jo radan ja vastaus oli myöntävä. Pyysin Sinteä ensin laukkaamaan kouuradan ympäri ja sen jälkeen suorittamaan radan. Rata meni aika hyvin, mutta laukkaympyrät ja harjoitusravipätkät tuntuivat vaikeilta. Päätimme yhdessä tuumattuamme treenata laukkaympyröitä. Tein kartioista 4-laukkaympyrää joiden sisällä Ramen piti laukata. Aluksi tötteröt kaatuilivat, mutta lopputunnista Ramekin tajusi jutun juonen. Sinte sanoi haluavansa vielä maastoon, joten minä poistuin paikalta..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---

©2020 Sinten tallien levytila - suntuubi.com