Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

<-- palaa tallille <--

 

 

Insomnia "Ippe"

 

fwb, ori
m, prsti, rv, 168 cm
Om. Tiikeri VRL-10741

✡ 7.7.2000, ✞ 10.6.2013

 

"Ippe oli Metsälammen vanhapappa."

 

Millainen Ippe oli

Ippe on luonteeltaan omalaatuinen ja hitusen jäärä. Ori ei mielly kaikkiin ollenkaan, vaikka kuinka hellisi ja paapoisi. Kuitenkin kun sen kanssa löytää sen yhteisen sävelen, kaikki muuttuu helpommaksi.

Ippe on helppo ratsastaa, mutta aina sitä ei meinaa kiinnostaa se mitä kentän aitojen sisäpuolella pitäisi tapahtua, vaan ori keskittyy kaikkeen mihin sen ei pitäisi keskittyä. Maastossa hiukan säikkyilevä heppa kulkee kyllä nätisti estekentällä ja irtojuoksuttaessa, kun on paljon sellaista mielenkiintoista tekemistä kuten esteet. Ippe hyppääkin hyvällä tyylillä korkeita esteitä, mutta askellajit ovat suoraan sanottuna aivan kamalat.

Kouluratsastus ei ole Ippelle mikään helppo juttu, sillä sitä ei oikeastaan kiinnosta yhtään suurta aivotyötä sisältävä rauhallinen ja keskittymistä vaativa meno. Se ei meinaa ollenkaan alistua kohtaloonsa, vaan mieluummin jukuroi tunnin loppuun asti kuin keskittyy yhteenkään ratsastukseen liittyvään seikkaan.

Maastossa Ippe on hiukan säikky, mutta ei mahdoton tapaus. Laukka kyllä nousee pelloilla, mutta enemmän ongelmia tuottaa hidastus. Tallille päin palaaminen on aina 50 prosenttia nopeampaa kuin maastolenkille lähtiessä.

 

Tulevat Insomniat

t. Kaunolan Darcy   (e. Kersti)

 

Valmennuksia

Estevalmennus, valmentajana Sinte
Valmennus alkoi osaltanne kevyellä taistelulla. Ippe vaikutti siltä, ettei sitä olisi kiinnostanut koko estekenttä ollenkaan. Saimme kuitenkin oria lepyteltyä tiukoilla päätöksillä joista ei joustettu sen mielen mukaan. Aloitimme hyppäämällä 100 senttisiä irtoesteitä. Ippe hyppäsi isoilla ilmavaroilla, mutta muutaman kerran kielsi joko omasta tahdostaan tai huonon kulman vuoksi. Saimme paranneltua hyppyjä ratsastamalla estettä kohti huolellisemmin. Kun hyppäsimme rataa, Ippe alkoi alistua kohtaloonsa. Välillä esteiden väliin tuli liian kiperät tiet, ja painotimme niiden loiventamiseen, mutta silti reippaaseen ratsastukseen kisatilanteiden vuoksi. Istuntasi oli melko hyvä, vaikka esteen päällä painosi saattoi alkoi kallistua siihen suuntaan mihin olit kääntymässä. Muista asettaa Ippeä jo esteellä seuraavaan menosuuntaan, niin ei synny epäselvyyksiä minne päin käännytään. Valmennus sujui melko hyvin, saimme yhdessä paranneltua ratsastustasi ja Ippen suhtautumista esteisiin.

Kouluvalmennus, valmentajana Sinte
Tiikeri ja Ippe olivat juuri tekemässä ravisiirtymisiä kun saavuin kentälle. Ensitöikseni huomautin siitä, että siirtymisten aikana ei missään nimessä saa nousta satulasta, vaan päinvastoin pitäisi istua syvemmälle satulaan. Ippe näytti kiihdyttävän menoaan, ja Tiikeri teki paljon töitä pitääkseen orin hitaammassa temmossa. Pyysin ratsukot käynnissä koko kentän kokoiselle isolle kahdeksikolle. Asetuksen piti olla kunnossa, ja taivutus piti olla kaarteissa sisälle päin. Ippe näytti kulkevan hyvin. Kun ratsukot kulkivat siedettävästi, pyysin heitä laukkaamaan joka toisen puolen kahdeksikosta. Tiikeri nosti laukat hiukan etukenosta, ja huomautin asiasta muutamaan otteeseen. Huomautuksien myötä istunta parani, ja nostot alkoivat näyttämään paremmilta. Ippe alkoi kulkea hiljalleen paremmin, ja Tiikeri alkoi mukautua askeleisiin enemmän istunnallaan. Valmennus sujui kokonaisuudessaan oikein hyvin.

Kouluvalmennus, valmentajana Sinte
Alkuverryttelyissä Ippe vaikutti häsläävän vaikka mitä turhuuksia. Sinulla oli jonkin verran vaikeuksia pysyä suoralla uralla, ja kaarteista tuli lässähtäneitä. Kaikki johtui täysin siitä, että Ippellä oli aivan valtavasti purkaantumatonta energiaa. Alkuverryttelyiden jälkeen olit saanut oria sen verran rauhallisemmaksi, että pääsimme aloittamaan harjoitukset. Pohkeenväistöt sujuivat osaltanne hyvin, lukuun ottamatta mutkalle jäänyttä kaulaa. Liika vauhti oli väistöissäkin melko suuri osatekijä. Vasempaan kierrokseen väistöt sujuivat paremmin, mikä ihmetytti meitä molempia. Laukannostoissa Ippe taisi purkaa suurimpia energioitaan - tällä kertaa pukittamalla aina noston aikana. Vauhtia ainakin riitti tämän valmennuksen aikana!

Maastoestevalmennus, valmentajana Sinte
Alkuverryttelyiden aikana Ippe vaikutti tavallistakin energisemmältä ja säikymmältä, minkä vuoksi aloimme pelätä pahinta maastoesteharjoituksiin mentäessä. Ulkoilma sai orin kuitenkin hiukan rauhoittumaan, vaikka vilkkautta riitti siitäkin huolimatta vanhalla papparaisella. Ensimmäiset tukkiesteet Ippe hyppäsi innolla, todella paljolla ilmavaralla. Harjoitusten aikana saimme kokea myös muutamia peräpään viuhahduksia yläilmoissa. Onneksi Tiikeri kuitenkin pysyi hyvin selässä kyydistä huolimatta! Harjoittelimme erilaisia maastoesteitä, ja niistä Ippelle tuotti eniten hankaluuksia vesihauta. Kun allas oli orin mielestä tutkittu ja hyväksytty läpikotaisin, ensimmäinen hyppy sujui hiukan pyrähdysmäisesti. Seuraavilla kerroilla vesihautakin sujui moitteettomasti. Hyvää työskentelyä!

Estevalmennus, valmentajana Sinte
Verrytellessänne kentän kostealla hiekkapohjalla, katselin Ippeä, joka näytti tavallistakin väsyneemmältä. Ehkä vanhuus alkoi painaa niskaan – vaikea kuvitella Ipestä. Alkuverryttelyiden jälkeen Ipeltä löytyi kuitenkin paljon enemmän puhtia kuin olin osannut kuvitella hetki sitten. Olin koonnut kentälle noin 80 senttisiä esteitä, ja pyysin Tiikeriä ratsastamaan muutaman irrallisina radasta. Hypyt sujuivat hyvin, mutta takakaviot meinasivat unohtua turhan paljon. Jatkoimme esteharjoituksia lisäämällä niihin temponvaihteluita ja siirtymisiä, joista Ippe sai enemmän energiaa takajalkoihinsa. Hypyt onnistuivat kiitettävästi kummankin osalta, kun ei laskettu muutamaa kieltoa ja intopukkia. Pakko kyllä myöntää, että Ippe on aivan hurja teräspappa! Rata onnistui hyvin harjoitusten jälkeen. Eniten kiinnitin valmennuksen aikana huomiota Tiikerin hiukan etukenoiseen istuntaan. Myös vääriä laukannostoja tuli muutamia, ja pyysin Tiikeriä kiinnittämään niihin tulevaisuudessa laukanvalmisteluissa enemmän huomiota. Hyvää työskentelyä molemmilta!

 

 

 

 

 

 

©2020 Sinten tallien levytila - suntuubi.com