Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

<-- palaa tallille <--

 

 

Glowmoor Buster
VH14-017-0019

 

shetlanninponi, ruuna
kimo, 103 cm

om. Sanna Eloranta VRL-10636
kasv. Glowmoor Ponies

✡ 19.02.2009, ✞ 19.05.2014

isä Heathridge Vincent, emä Landbrock's Wendy

 

Menehtyi yöllä ähkyn seurauksena saamaansa suolisolmuun.

 

Millainen Buster oli

Tällä 5.3.2014 ruunatulla poniherralla riittää luonnetta. Buster oli nimittäin jo pienenä oikea riiviövarsa, joka tuntui aina olevan hankaluuksissa. Ruunan uteliaisuudella ja toimeliaisuudella ei tunnu olevan rajoja, ja kovapäisyys näkyy siinä, ettei poniherra ota ihan helposti opikseen. Uteliaisuudesta johtuen ruuna saattaa livahtaa raolleen jätetystä karsinanovesta tutkailemaan tallin nurkkia ja toisia hevosia. Vaikka joku asia aiheuttaisikin ongelmia, täytyy samaa asiaa kokeilla silti vähintään toisenkin kerran – ja ehkä vielä kolmannenkin... Ikä ja ruunaus ovat sentään tuonut pikkuisen lisää järkevyyttä Busterin päähän, mutta kyllä Buster edelleen osaa olla aikamoinen epeli. Ratsuna ruuna on kuitenkin yllättäen varsin kiva menopeli ja moni Busterin selkään istunut on kehunut sen liikkeitä sulaviksi ja mukaviksi. Helppo C -tasoisen Busterin ominta alaa on kouluratsastus.

Hoidettaessa Buster on melko mukava ja rauhallinen, mutta kavioiden nostaminen ei välttämättä ole helppoa. Buster ei potki tai pure, mutta luimistelee aina satulavyötä kiristettäessä. Buster ei erityisemmin pidä vatsan alta harjauksesta: etenkin hento ja kevyt harjaus saattaa ruunasta tuntua siltä, kuin harjan sijasta mahaa kutittelisi jokin pörriäinen. Busterilla on paha tapa huiskautella häntää takajalkoja puhdistettaessa; jos ei huomaa olla varuillaan, häntä saattaa lätkähtää päin hoitajan kasvoja. Buster rakastaa rapsuttelua, ja höristää huuliaan erityisesti kaulasta rapsutettaessa. Jos hoitaja poistuessaan jättää karsinanoven raolleen, Buster lähtee mielellään seikkailemaan ja tutkimaan paikkoja – siis omatoimisesti.

Ratsastettaessa Buster ei ole automaattinen, mutta siitä huolimatta ruuna on herkkä suustaan. Hyvät suoritukset vaativat töitä niin ratsastajalta kuin hevoselta, mutta osaavan ratsastajan kanssa ori näyttää pian taitonsa. Buster on herkkä suustaan, ja pukittaa liian voimakkaasta raipankäytöstä. Ruuna saattaa välillä innostua laukannostoissa, mutta rauhoittuu nopeasti ratsastajan rauhallisista puolipidätteistä ja syvästä istunnasta. Buster yltää esteillä 60 senttiin, ja hyppääkin mielellään ratoja. Buster rakastaa maastoilua, eikä säiky juuri mitään.

 

Jälkeläisiä

tamma Metsälammen Delila synt. 09.01.2014

 

©2020 Sinten tallien levytila - suntuubi.com