Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

<-- palaa tallille <--

 

 

Rede's Ronnie
VH13-053-0117

 

norjanvuonohevonen, ruuna
hallakko, 147 cm

om. Sanna Eloranta VRL-10636
kasv. 
Anton Meldof, Stjørdal
✡ 3.2.2012, ✞ 3.9.2014

 

Ronnie siirtyi keskikiikkoaamuna vihreille laitumille eläinlääkärin avustuksella,
sillä liukastumisen myötä murtunutta jalkaa ei kannattanut enää leikata niin vanhalla
iällä. Ronnie eli energistä ja onnellista elämää 21-vuotiaaksi asti!

 

Millainen Ronnie oli

Ronnie ei ole mikään tyypillinen itsepäinen ja laiskanpulskea vuonohevonen. Tämä ruuna on oikeastaan kaikkea muuta. Ulkonäöllisesti ruuna on sporttinen pystyharja, ennemmin liitokavio kun tahmatassu. Toisin kun vuonohevoset yleensä, Ronnie tulee tarhasta jo vastaan hakijaansa. Se ei taluttaessa ole koskaan jyrännyt niin ruohotupsujen kuin tammojenkaan perään. Ruuna kulkee mallikkaasti taluttajansa vierellä, melko varmuudella ilman riimuakin. Ronnie on seurallinen ja leikkisä, kiinnostunut enemmän ihmisestä kun virheästä ruohosta. Hoitaessa miellyttävä. Harjatessa yleensä roikottelee päätään korvat sivuilla ja silmät ummessa. Hoitaessa tämän otuksen kanssa pärjää lapsetkin.

Varustus sujuu yhtä mallikkaasti kun muutkin hoitotilanteet. Selkäännousun ajan ruuna vielä malttaa pysyä paikoillaan mutta siitä alkaakin käytös, josta Ronnie on saanut toisen lempinimensä Ikiliikkuja. Ruuna kulkee omalla moottorillaan aina, sitä ei tarvitse koskaan potkia eteenpäin. Painoavut toimivat parhaiten tämän pystytukkakingin kanssa. Ratsastaessa hieman häslä energisyytensä vuoksi. Keskittyy kuitenkin kun saa riittävästi aivopähkinöitä. Koulun vääntämistä rakastaa. Omaa erittäin miellyttävät, hevosmaiset askellajit. Maastoillessa elementissään. Ei pelkää juuri mitään, loistava esim johtohevosena. Rohkea myös maastoesteillä. Hyppää mitä vaan eteen laitetaan. Virtaa riittää maastossakin, mutta jarrutkin löytyvät. Reippautensa vuoksi vaatii kuitenkin osaavan, rauhallisen ratsastajan. Mukavan pyöreä selkä, oiva peli ilman satulaa köpsöttelyyn.

 

Valmennuksia ja muita

Kouluvalmennus, Stefan Verlenhof (Ella & Ronnie)
Alkutunnista Ronnie purki energiaa ryntäilemällä hieman, mutta sait herran lopulta loistavasti kuulolle ja saatoitte kokeilla väistöjä. Ronnie kulki kuitenkin pää vinossa ja kehotin sinua kohottamaan sisäohjaa, jolloin Ronnie suoristi päänsä hienosti. Raviväistöissä sisäohjan johtoasema järkkyi ja pohkeenväistö meni pipariksi, mutta minun neuvomiseni jälkeen se onnistui jälleen hienosti. Ronnie kulki koko tunnin ajan hienon reippaasti ja teki kiitettävästi pyydetyt asiat, vaikka välillä kantapään kautta: pienistäkin virheistä oppii paljon! Keskity jatkossa ohjien oikean paikan löytämiseen, tunnustele, testaa ja menesty!

 
©2020 Sinten tallien levytila - suntuubi.com