Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

<-- palaa tallille <--

 

 

Sharon S.H. Pearly
VH13-104-0003

 


kuva: kasvattaja SSH&P. Älä kopioi.

shire, ruuna
spl rn, 182,3 cm

om. Sinte VRL-10636
kasv. 
SSH&P
✡ 14.4.2012, ✞ 29.9.2014

 

Roni menehtyi maanantai-aamupäivällä ähkyyn.

isä Red's the Secret of Airflow                 emä Boccie Bounce

 

Millainen Roni oli

Roni on perusluonteeltaan lempeä ja halittava jättiläinen, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia. Ronia on miellyttävä hoitaa ja harmaakin päivä muuttuu nopeasti valoisaksi. Ruuna saa jokaisen hymyilemään valloittavalla luonteellaan. Ratsastaessa nöyrä ja tekee aina kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaansa. Ronia voisi verrata lelukauppojen suuriin nallekarhu pehmoleluihin, joita on aina pakko rutistaa ja pusutella. Tästä suuresta jättiläisestä saa moni pitkäaikaisen ja luotettavan kaverin.

Roni on helppo hoitaa, vähän liiankin kanssa. Torkkuu suurimman osan harjaussessiosta ja lörpöttää rentoutuneena alahuultaan. Välillä, tai jopa aika usein saa tökkiä ruunaa hereillä, usein saa vastauksena takaisin epämääräistä örinää. Kaviot nostaa pelkällä äänellä pyydettäessä ja pitää ne itse ylhäällä, eikä nojaile hoitajaan. Varustaminen on aivan yhtä helppoa kuin harjaaminenkin, paitsi kokonsa puolesta pienimmillä hoitajilla voi olla vaikeuksia. Taluttaessakin tallustaa nätisti vierellä, joskin todella suurin askelin, mutta aina varoen taluttajan siroja jalkoja. Kuulostaa ehkä jo aivan liian hyvältä ollakseen totta? Kaikenlainen puuhailu on Ronin mielestä aivan ihanaa ja ruuna tekee siitä hoitajallekin miellyttävää. Roni on aivan mahtava persoona ja suurisydäminen hevonen.

Ratsastettaessa Roni on nöyrä ja kuuliainen. Voisi jopa sanoa, että elää saadakseen miellyttää meitä kaksijalkaisia. Ruunalla on pehmeät ja suuret askeleet, joissa pienimpien voi olla aluksi hankala istua. Osaava ratsastaja saa Ronista paljon irti ja näyttävyyttäkin löytyy. Sileällä työskentelee mielellään ja tykkää vääntää kaikennäköisiä kiemuroita. Välillä on kuitenkin mukava vain tallustaa maastossa ilman päämäärää. Maastolenkeille Roni onkin oivallinen valinta, sillä kulkee sinne minne ratsastaja ohjaa, eikä säikykään sen kummemmin mitään. Esteillä saattaa aluksi olla hieman kömpelö, mutta yrittää aina kovasti ja lämmetessään oikein luotettava ja mukava treenikaveri. Roni on aloittaville ratsastajille ehkä pelottavan suuri, mutta lempeytensä puolesta sopii kuitenkin kaikille, vaikka osaavammat saavatkin Ronista enemmän irti.

 

Valmennuksia ja muita

Kouluvalmennus, Stefan Verlenhof (Claudia & Roni)

Alkutunnista huomasin heti kuinka hyvä tiimi sinä ja Roni olitte! Käynnissä väistöt sujuivat muitta mutkitta ja olitte kuin vanhat tekijöt. Kun aloitimme raviväistöt, jännityit ja silloin Roni ei ymmärtänyt apujasi. Kehotin sinua rentoutumaan kauttaaltaan, kaikkihan olivat täällä oppimassa, ei kukaan voisi onnistua ensimmäisellä kerralla. Niimpä saitte yrittää uudelleen ja tällä kertaa Roni suoriutui tehtävästä muitta mutkitta. Loistavia korjauksia ja tsemppiä harjoitteluun jatkossakin, suosittelen kokeilemaan erilaisia hevosia jotta huomaisit, että kyllä sinä ne väistötkin saat sujumaan moitteitta!

 
©2020 Sinten tallien levytila - suntuubi.com