Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tämä on virtuaalihevonen. // Sim-game horse!

Jaden Hexen

Jade lopetettiin 20.5.2015 21-vuoden iässä jalkavaivojen vuoksi.

   
Nimi: Jaden Hexen, "Jade" Ko-re-me: HeB, 130 cm, 100 cm
Sukupuoli: tamma Painotus: estepainotus
Rotu: knabstrupper Rekisteri: VH12-010-0048
Syntynyt: 03.07.2012 / M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotta Kasvattaja: Viivuska / Hex Sporthorses
Väri, säkä: tkrj, 155 cm Omistaja: Sinte VRL-10636
   

Jade on siirtynyt puolieläkkeelle 20 vuoden iässä.

Luonnekuvaus

Jade on luonteeltaan hyvin kiltti, mutta siitä huolimatta herkkä ja aranpuoleinen. Tamman luottamusta ei ole helppo ansaita, mutta kun sen on ansainnut, se kestää vaikka läpi harmaan kiven. Arka luonne tuleekin ottaa huomioon tamman kanssa toimiessa, sillä liian ronskin persoonan kanssa joudutaan usein törmäyskurssille. Muidenkin hevosten seurassa Jade on se, joka jää herkästi kynnysmatoksi, mutta ainakin toistaiseksi se on pärjännyt laumassa hyvin ja löytänyt oman, turvallisen paikkansa sieltä alun hankaluuksien jälkeen. Myös kiire ja kova häslinki ympärillä saa Jaden helposti stressaantumaan ja hätääntymään, jolloin se voi olla hieman arvaamaton käsitellä. Jaden kanssa pitää toimia rauhallisesti, päättäväisesti ja määrätietoisesti.

Jade on mukava hoitaa, ja seisoskelee harjaustuokion ajan mielellään paikoillaan. Se nauttii rapsutuksista ja seurasta, eikä pidä turhaa kiirettä. Jade arastelee uusia ihmisiä ja hevosia, ja saattaa etenkin uusissa tilanteissa stressaantua ja vetäytyä. Jade on kaikin puolin hyväsydäminen, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään – ainakaan tahallaan. Jade on hevonen, jonka kanssa voi ottaa rennosti, kunhan molemminpuolinen luottamus on saatu kuntoon.

Ratsuna Jade on kuin suoraa unelmista; se toimii aivan kuin ajatus, eikä vaadi ratsastajalta paljoakaan kulkeakseen kauniisti ja sujuvasti. Toisin kuin Jaden tallikäyttäytymisestä voisi luulla, se ei ole lainkaan arasteleva esteradalla, vaan yllättävänkin suora ja pelkäämätön. Kilpailuissa oman haasteensa tuo kiireinen ilmapiiri, mutta kunhan ratsastaja on tuttu ja turvallinen ja olemukseltaan rauhallinen, Jadekin saa pidettyä päänsä paremmin kylmänä. 

 

Hoito-ohjeita

Huom! Jade on puolieläkkeellä, ja tekee
vain kevyttä tuntihevosen virkaa.

- esteille jännesuojat ja vatsapanssari
- herkkä ja aranpuoleinen, vaatii rauhallisen
käsittelijän jotta ei stressaantuisi
- herkkä ratsastaa, ei suositella käytettäväksi
 

Muita tärkeitä tietoja

Jaden päiväkirja

- varusteiden väri on ruskea
- viimeisin kengitys 1.4.14 (hokkien poisto)
- viimeisin ELL-käynti 2.2.14 (perustarkastus)

 

 

Muita kuvia Jadesta


Alina ja Jade.
Alina 19.1.2015
     

 

Sukutaulu

isä Snipe Cocio
leopard, 160 cm

ii Sirius
ie Montana Sky

emä Juksulan Freesia
leopard, 150 cm

ei Figaro v.d. B
ee Freakin' Paranoid


Jälkeläisiä

skpl varsan nimi isän nimi syntymäaika
t. Xenia Glamglare Yngvild KTK-II 07.04.2015
       

 

Kilpailusijoitukset

Yhteensä 6 sijoitusta, joista 6 on jaosten alaisia.
Näyttelytuloksia ei lasketa mukaan.

pvm
paikka
jaos || luokka
sijoitus
Kouluratsastus
 
- - - -
Esteratsastus / maastoesteet / kenttäratsastus
14.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ || 100 cm 4/30
15.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ || 100 cm 5/50
17.04.2012 Snipper Knabstruppers ERJ || 130 cm 5/30
03.04.2012 Koston Suomenhevoset ERJ || 130 cm 2/50
06.04.2012 Koston Suomenhevoset ERJ || 130 cm 4/50
07.04.2012 Rivakka ERJ || 120 cm 2/50
Näyttelyt ja laatuarvostelut
- - - -

 

Valmennukset

Koulutunti, järjestäjänä Aava
Teillä Jaden kanssa sujui tunti varsin tasaisissa merkeissä. Tamma teki kiltisti hommia ja sinä istuit satulassa varsin tyynen oloisena, jolloin tehtävätkin sujuivat ilman hampaiden kiristelyä. Siirtymisissä suoruudessa ei ollut mitään moitittavaa, mutta väistöissä Jade meinasi lähteä kiemurtelemaan. Pidä ajatus enemmän eteenpäin ja ole tarkempi ulkoapujen kanssa, niin hevonen pysyy paremmin ohjan ja pohkeen välissä. Laukannostot olivat siistejä, mutta isona hevosena Jade saisi laukata vähän enemmän eteen. Muista istua laukassakin suorana ja pitää kroppa pystyssä. Lopputunnin pysähdykset osuivat aina tasajaloin, hienoa!

Estetunti, järjestäjänä Aava
Kuten sanoitkin, Jadella oli tänään virtaa! Muutaman kerran se pääsi hiukan pitkäksi jumppaa lähestyessänne ja oli sitten ongelmissa muutaman hypyn jälkeen välien jäädessä ahtaaksi, mutta fiksuna hevosena tamma otti oppia ja kuuntelikin lopun tuntia pidätteitäsi paljon huolellisemmin. Ratsastit koko tunnin kauniisti ja suoritukset paranivat kerta kerralta. Ilman jalustimia hypätessä pohje jäi ensi alkuun vähän irti, mikä kostautui taas muutamina laiskempina hyppyinä Jaden puolelta ja sitä kautta pudotuksina, mutta kun uskalsit rentoutua ja istua hevosen ympärille, ongelma korjaantui ja saitte lopetettua tunnin oikein hienoihin suorituksiin. 

Estetunti, järjestäjänä Sofia (rats. Tiffany)
Jade näytti jo heti alkutunnista varsin mukavalta ratsastaa ja se osoittautuikin todeksi viimeistään ravipuomeilla. Ne sujuivat kuin vettä vain, eikä ensimmäisten hyppyjenkään kanssa paljoa ongelmia ilmennyt. Yhteistyönne pelasi hyvin,vaikka Jade olisikin pari kertaa lähteä turhan vauhdikkaaseen tempoon. Rataesteet sujui hyvin, vaikka pari huolimattomuus virhettä tuli. Tunti meni teidän osaltanne varsin hyvin, enkä paljoa joutunut huomauttelemaan turhista pikku virheistä.

 

Tekijänoikeudet

Photos / kuvat © Stutteri Norrings
Tekstit © kasvattaja, Sinte
Muut © -

©2020 Sinten tallien levytila - suntuubi.com